Pisarne, ki jih krasijo turkizne lamelne zavese, za prijetno delovno vzdušje

Prejšnji sestanek se mi je zelo hitro zaključil in sedaj čakam na drugega v pisarnah podjetja, ter občudujem lamelne zavese, ki krasijo njihova okna. Imam namreč še petnajst minut do sestanka in upam, da bo tako uspešen, kakor je bil prvi. V dvajsetih minutah sem se dogovorila za sodelovanje in to s kar precej visokim finančnim vložkom. Če sem pa čisto iskrena, sem pa najprej mislila, da sodelovanje nikakor ne bo šlo skozi, ker po zadnji ponudbi nisem prejela najboljše povratne informacije. 

Po navadi, če imam toliko časa do začetka sestanka vseeno, delam vmes kakšno delo, da izkoristim čas, ampak so me tele njihove lamelne zavese tako hipnotizirale, da mi je prav prijetno, da imam čisto prazne misli. Pa še res imajo lepo turkizno barvo, ki prav lepo pomirja. 

Minilo je dobrih pet minut in zaslišala sem zvok na telefon, ki pomeni, da sem prejela novo elektronsko sporočilo. Pogledala sem na telefon in videla, da je bila še ena ponudba potrjena. To je bilo vsekakor bolj zanimivo kakor pa turkizne lamelne zavese, ki sem jih z navdušenjem opazovala. Prebrala sem sporočilo in odgovorila na naj. Po tem pa poslala navodila v pisarno ekipi, da začnejo priprave. Vse skupaj mi je vzelo le nekaj minut, in ko sem zaključila, sem imela še vedno nekaj časa za opazovanje, kako lamelne zavese krasijo njihove pisarne. Prav fasciniralo me je, kako lahko takšna turkizna barva naredi prijetni delovno vzdušje. Nekateri prisegajo na oranžno in zeleno. Ampak vidim, da je turkizna barva mnogo boljša.

Minilo je še zadnjih pet minut do sestanka in zaslišala sem vrata, ki se odpirajo. Iz sejne sobe je prišel mlajši poslovnež in se poslovil. Asistentka je prišla po mene in me odcejalen do sejne sobe, ter postregla s kavo. Tudi v sejni sobi so turkizne lamelne zavese, krasile vzdušje, ki je bilo pomirjeno, a hkrati delovno obenem.