Namesto da bi kupili nov žleb, sem kupila nova oblačila

Ne vem, zakaj me je sosedov novi žleb tako fasciniral, da se ga ne morem nagledati in nehati komentirati. Malce je drugačen kakor običajni žleb in kot da bi gledala neko novo odkritje. Vem, pa da je v osnovi najbolj pomembno to, da opravlja svojo funkcijo in da je čim bolj nevtralen, da se lepo poveže s hišo. No naš je res popolnoma nevtralen in dolgočasen. V resnici je popolnoma nezanimiv in res bi raje videla, da bi imeli takšnega kakršnega imajo sosedi. 

Ampak je, kakor je, žleb bo takšen, kakršen je, ker samo zaradi videza zagotovo ne bomo menjali tega. To bi bilo res neumno, da bi si dali takšno delo zato. Pomembno je, da ne zamaka, da ni kje zamašen, da se redno čisti in takšne stvari. In dokler bo tako, bo vse dobro in ne bomo nič menjavali.

Lahko pa seveda namesto novi žleb kadarkoli kupim, kakšno novo oblačilo. Ravno danes grem po dolgem času malce po trgovinah, da najdem kakšen nov kos oblačila. Imam veliko zanimivih stvari, da ne bo pomote, ampak saj vemo, da ženska nikoli nima dovolj oblačil. Zelo si želim, da bi imela kakšne nove hlače in pa kakšno novo tuniko. Primanjkuje mi namreč večernih oblačil in zadnje čase sem velikokrat pri kom doma na kakšni zasebni zabavi, pa sem že skoraj vse, kar imam v omari, imela vsaj enkrat oblečeno. Ni mi pa do tega, da imam vedno enaka oblačila oblečena nekje, kjer se pogosto pojavljam. 

Ko sem pregledala skoraj vse trgovine in imela kar nekaj novih kosov oblačil, sem vesela odšla domov, da lahko še doma še enkrat pomerim oblačila, ker sem res zadovoljna z oblačili. Vsekakor je bilo to nakupovanje mnogo bolj zabavno kakor pa, če bi kupili nov žleb, in ker sem pomirila svojo nakupovalno vnemo, sem tudi pozabila, da me je prej naš malce motil, ker je bil preveč običajen.

Dodaj odgovor