Zakaj mora biti strešna kritina kar se da kakovostno izbrana

Verjetno se prav vsak med vami dobro zaveda, da je ključni del vsakega objekta tudi streha. Kako kakovostna bo, pa v veliki meri seveda odloča tudi kritina. Če je strešna kritina slabo izbrana, potem lahko pričakujemo, da bomo imeli nenehno kakšne nezaželene težave, ki nam ne nazadnje lahko prinesejo tudi nezaželene stroške.

Pri izbiri elementov, kot je strešna kritina, moramo biti torej še toliko bolj previdni. Seveda nam pri tem lahko pomagajo izkušeni strokovnjaki. Tudi sicer takšne kritine ne moremo izbirati kar na pamet, saj obstajajo tudi posebna pravila, kakšna strešna kritina bi morala biti kje nameščena.

 

Katera strešna kritina je pri nas med najbolj priljubljenimi

Na sploh je pri nas pa tudi sicer najbolj uveljavljena strešna kritina, ki je izdelana iz gline, kovine, betona ali pa bitumena. To so namreč materiali, ki so pri izdelavi kritine za streho med daleč najbolj uveljavljenimi. Med seboj se tovrstni materiali niti ne izpodrivajo, saj ima prav vsak svoje prednosti in seveda tudi nekatere pomanjkljivosti.

Zakaj mora biti strešna kritina kar se da kakovostno izbrana

Glina velja za najstarejši material. Ima zelo dolgo tradicijo ter ugodno ceno. Seveda pa opečnata strešna kritina okolju daje tudi prav poseben pečat. V nekaterih okoljih je takšna kritina za streho celo edina dovoljena. Streha pa ima v tem primeru tudi večjo maso. Povsem enako velja betonske strešnike, kar pa je seveda v določenih okoliščinah izjemno velika prednost.

 

Kovinska strešna kritina ima lahko zelo dolgo življenjsko dobo

Za kovinsko streho je značilno, da ima zelo dolgo življenjsko dobo, seveda če je primerno vzdrževana. Ena od večjih težav pri takšni strešni kritini je verjetno kondenzat. Ta pa se k sreči lahko na dovolj učinkovit način tudi preprečuje, na primer z zračnim slojem, z obrizgom ter podobno.

Naj poudarimo, da so nekatere vrste strešnih kritin iz kovine povsem nove ter tako še ni dovolj podatkov o tem, kako se njihove lastnosti oziroma karakteristike sploh obnesejo v praksi.

Related Post

Končno je nova strešna kritina prispela v našo poslovalnico

Nova naročena strešna kritina je končno odstavljena in jaz lahko začnem delati na oglaševanju. Letake sem že pripravila in jih razdelila po trgovini, na spletu pa še nisem nič naredila, ker nisem želela zavajati kupcev …