3d tiskanje je postal moj najljubši hobi

Nekaj časa nazaj, oziroma že kar nekaj let nazaj, sem se s prijatelji odpravil na nek sejem. No na temu sejmu pa so se predstavljali razni izdelki, v okviru tehnologije, tako da sem si tam lahko tudi ogledal kako deluje 3d tiskalnik. Tako pa mi je bilo to zelo zanimivo, saj je bilo to takrat kar redko, da je bilo mogoče videti 3d tiskalnik v Sloveniji. No ker pa me je to takrat tako fasciniralo in navdušilo, da sem se začel za to zelo zanimati.

Zato pa sem bil tedaj odločen, da bom osvojil 3d tiskanje, oziroma da se bom to naučil, ter si tudi prihranil zadosti denarja, da bi si lahko kupil kakšen 3d tiskalnik za doma. No to pa je najprej zahtevalo, da sem se moral naučiti, oziroma osvojiti 3d modeliranje. To pa zato, ker bi mi to omogočalo, da bi lahko modeliral razne svoje izdelke, oziroma bi imel veliko svobode pri temu, kar želim natisniti, saj bi lahko modele izdelal kar sam znotraj programa za 3d modeliranje.

Tako pa sem imel tukaj tudi kar veliko sreče, da je danes vse o temu, kako se 3d modelira, na voljo kar na spletu, oziroma na youtubu, tako da se lahko vse, kar rabimo vedeti za 3d tiskanje, naučimo kar na spletu. 

3d tiskanje je postal moj najljubši hobi

No ko pa sem osvojil 3d modeliranje, pa sem nato bil pripravljen, da bi se lahko začel ukvarjati, oziroma da bi preizkusil 3d tiskanje. Tako pa sem nabral vse prihranke, ki sem jih imel z raznimi študentskimi deli, ki sem jih opravljal, ter sem si nato kupil 3d tiskalnik. Tako pa me je to zelo razveselilo, saj sem sedaj res lahko ustvarjal razne izdelke, po svojih željah, tako da sem imel tukaj ogromno svobode, ter sem lahko izražal svojo kreativnost preko 3d modelov, ki sem jih natisnil s 3d tiskalnikom.