Terme Dobrna

Terme Dobrna

Zdravilišče z bogato zgodovino

 

Skozi zgodovino

Terme Dobrna so sodobno in dinamično zdraviliško-turistično središče. Sloveča tradicija, ki sega v 15. stoletje, podnebje in čudovito naravno okolje, sprostitev, kvalitetna nega in oskrba, razvedrilo - vse to so dejavniki, ki že od nekdaj privabljajo k nam goste iz vsega sveta.

 

Termalna voda

Topli vrelec so poznali že stari Kelti in Rimljani. Leta 1403 se je voda prvič uporabljala v zdravstvene namene. Termalna voda na Dobrni velja za idealno sredstvo pri zdravljenju ginekoloških in uroloških obolenj, revmatičnih in revmatizmu sorodnih obolenj, zdravljenju bolezni in poškodb gibalnega sistema.

S strani Ministrstva za zdravje Republike Slovenije imamo priznane tri naravne zdravilne faktorje: FANGO, ŠOTA in TERMALNA VODA.

 

Oddih in sprostitev

Namestitev: hotel VITA**** , vila HIGIEA**** hotel PARK ***.

Pripravili smo programe za pare, upokojence, mlade družine, za skupine (pohodniški programi, wellness programi,  programi spoznavanja Slovenije z izleti, zdravstveni programi).

 

Wellness ponudba: bazenski kompleks, masažno-lepotni center in salon za nego las Hiša na travniku, Dežela savn.

 

V športnem parku se nahajajo: tenis igrišča na peščeni podlagi, namizni tenis, balinišče, kegljišče, vrtni šah, trim steza.  Nudimo brezplačno izposojo palic z nordijsko hojo in koles.

V okolici Dobrne je bogata turistična ponudba.

Terme Dobrna d.d.
Dobrna 50
3204 Dobrna