Rimske terme

Rimske terme

Naravno zdravilišče Rimske terme je obdarjeno z eno najbolj bogatih termalnih voda v Sloveniji. 

 

Termalna voda (posebnosti, značinosti, temperatura)

Termalna voda s temperaturo ob izviru je 39° C in vsebuje primerne količine kalcija, magnezija ter hidrogenkarbonata, in je glavni zdravilni dejavnik v Rimskih Toplicah. Voda prihaja iz globine 1000 metrov. Iz vrelca je voda napeljana neposredno v Historični del vodnih nimf v Zdraviliškem dvoru****. Termalna vrelca v Rimskih termah najdemo v triadnih dolomitnih skalah. Prvi termalni vrelec se imenuje Amalijin vrelec, drugi pa se imenuje Rimski vrelec. 

 

Oddih in sprostitev (nastanitev, izleti v okolici, kulinarika)

Rimske terme odpirajo vrata vsakomur, ki si želi okusiti udobje prefinjenosti, elegance, so stičišče preteklosti in sobodnosti. Sprehodite se skozi Zdraviliški park, najzanimivejši park v Sloveniji, ki se ponaša z orjaškim starim drevjem iz vseh koncev sveta. Uživajte v izletih in znamenitostih, ki jih ponuja gostoljubnost termalne okolice.Za izbranost kulinaričnih užitkov pa bodo poskrbeli kuharski mojstri, ki bodo zadovoljili vse vaše skrite želje in vas popeljali na pot nepozabnega kulinaričnega doživetja.

 

Skozi zgodovino do sedanjosti

Zdravilnost naravnih virov so znali ceniti že Rimljani, ki so si 39 let p. n. št omislili prve bazene s toplo, vročo in mrzlo vodo. O dolgem obstoju Rimskih term priča 11 marmornatih žrtvenikov, od katerih so štirje posvečeni nimfam in boginji zdravja Valetudi ter krasijo Historični del kopeli, katere od nekdaj so bile privilegij petičnih gostov. Danes se v prenovljenih Rimskih termah srečujeta preteklost in sodobnost, ki izrekata dobrodošlico prihajajočim gostom in skrbita za njihovo dobro počutje.

Rimske terme d.o.o.
Toplice 10
3273 Rimske Toplice
KONTAKT
T:
+386 (0)3 574 20 00
F:
+386 (0)3 734 63 12
E:
I: