Šempeter

Šempeter v Savinjski dolini leži ob prometnici Celje-Ljubljana. Pomembna zgodovinska lega je Šempetru dala izjemen zgodovinski in kulturni pečat, vendar se kraj ponaša tudi z obilico naravnih lepot in posebnosti.

V središču Šempetra so tako v lepi parkovni ureditvi javnosti na ogled najlepše rimske grobnice v Sloveniji, največja znamenitost šempetrske cerkve sv. Petra  pa je nedvomno kip matere božje z detetom iz leta 1320.

Jama Pekel predstavlja najlepši biser štajerskega krasa. Po lepoti in ohranjenosti se lahko kosa s številnimi turističnimi jamami v Evropi, v svojih globinah pa skriva tudi najvišji podzemni slap v Sloveniji. V bližini je z informativnimi tablami urejena gozdna in geološka učna pot, ki vodi skozi okoliške mešane gozdove in mimo travnikov, ki poraščajo svet okoli jame Pekel.

Po Spodnji Savinjski dolini poteka 18 različnih kolesarskih poti različnih težavnostnih stopenj, saj so speljane tako po ravninskem kot tudi po hribovitem svetu. Krožno povezane poti so dobro označene in vzdrževane.

Ribnik Vrbje z ekološko učno potjo je prijeten kraj za izlet s kolesom, sproščujoče sprehode ali oddih v neokrnjeni naravi, Bio park Nivo pa prijeten in lepo urejen park s številnimi energijskimi točkami, ki telo napolnijo z energijo.

Turistično društvo Šempeter v Savinjski dolini
Ob rimski nekropoli 2
3311 Šempeter
KONTAKT
T:
+386 (0)3 700 20 56
F:
+386 (0)3 700 20 75
E:
I: