Drevesna hiša v Mestnem gozdu

V sklopu projekta Gozdovi za mesta - GREEN4GREY, ki ga je vodila Mestna občina Celje v sodelovanju s celjsko enoto Zavoda za gozdove Slovenije so v Mestnem gozdu Celje obstoječe omrežje gozdnih poti nadgradili z novo rekreacijsko, izobraževalno in doživljajsko opremo.

S projektom smo pridobili gozdno otroško igrišče na tretji jasi, nove gozdne učne poti, trim stezo z desetimi telovadnimi napravami, manjši oder in več deset novih klopi za počitek. Edinstvena drevesna hiša, ki je v celoti narejena iz duglazije, lesa iz mestnega gozda, je zasnovana kot manjši informativni in izobraževalni center mestnega gozda za šolske skupine in druge obiskovalce gozda. To je največja drevesna hiša v Sloveniji.
Ogled je brezplačen, možno pa jo je tudi najeti. Hiša naenkrat sprejme največ 30 oseb. V primeru padavin in razmočenega terena hiša ne bo odprta.

Kako do hiše
Peš: Do drevesne hiše se pride po nezahtevni gozdni poti. Pot od železniške postaje vodi mimo hotela Evropa, po Prešernovi ulici do Glavnega trga, po Gosposki ulici do Osrednje knjižnice, čez Splavarski most, po Partizanski cesti do Meškovega studenca. Od tam pa po lesenih stopnicah v hrib, od koder nas do drevesne opazovalnice vodijo kažipoti po gozdu.
Z avtom do pričetka pešpoti: AC Ljubljana- Maribor zapustimo na izvozu Celje center in peljemo po Mariborski cesti skozi mesto preko mostu čez Savinjo. Takoj za mostom zavijemo desno mimo Mestnega parka do parkirišča za Drevesno hišo na levi strani. Od tu nadaljujemo cca 50 m peš po Partizanski cesti do Meškovega studenca. Od tam pa po lesenih stopnicah v hrib, od koder nas do drevesne opazovalnice vodijo kažipoti po gozdu.

ODPIRALNI ČAS:
četrtek: 17:00 - 19:00
sobota: 14:00 - 19:00
nedelja: 14:00 - 19:00

Mestna občina Celje
KONTAKT
T:
+386 (0)3 426 58 65
I: