Steklarna Rogaška

Ne le doma, temveč tudi onkraj meja je kraj Rogaška Slatina znana po izredni kvaliteti brušenih in graviranih izdelkov iz svinčenega kristalnega stekla, ki so jih ročno izdelovali steklarski mojstri.

V Steklarni Rogaška svoje bogato znanje izdelave in oblikovanja kristalnih izdelkov črpajo iz skoraj 350-letne tradicije z območij Trebuše, Pohorja in Kozjanskega, kjer je bilo moč zaslediti tako imenovane glažute. Po steklarskem razcvetu v 18. in 19. stoletju ter kasnejšem skorajšnjem zatonu talilnih peči je Viljem Abel, lastnik Združenih tovarn stekla, leta 1926 zgradil steklarno pri Svetem Križu, današnjo Steklarno Rogaška, ki je danes ena največjih evropskih proizvajalk. V Steklarni Rogaška je danes možen nakup izdelkov v industrijski prodajalni in vodeni skupinski ogled steklarne. Odprli smo novo turistično pot, ki vam omogoča ogled proizvodnje vrhunskega kristalnega stekla, izkusite vročino peči in mojstrstvo oblikovanja tekočega stekla v končni izdelek.  Ogledali si boste tudi plemenitenje izdelkov, od predanosti steklobrusilcev, ki z mirno roko in natančnim očesom še dodatno oplemenitijo kristalni izdelek, do umetniških spretnosti graverjev.

Ogledi so možni po predhodni najavi od ponedeljka do petka od 8.00 do 13:00. Ogled je možen tudi v drugih terminih po predhodnem dogovoru.
Cenik:
  • za posameznike: 8,00 € / na osebo
  • za skupine (20 oseb ali več): 7,00 € / na osebo
  • otroci od 6. do 18. leta: 3 € /osebo
  • otroci do 6 let: brezplačno

Steklarna Rogaška d.d.
Ulica talcev 1
3250 Rogaška Slatina

Rogaška Slatina