Thermana Laško

Thermana Laško

K laškim vrelcem so prihajali ljudje od vekomaj. Krepčilne in zdravilne lastnosti termalne vode so poznali že stari Rimljani, v srednjem veku misijonarji in leta 1854 je tu zraslo prvo termalno kopališče, ki je nosilo ime avstroogrskega cesarja Franca Jožefa I.

Oddih in sprostitev (nastanitev, izleti, kulinarika, narava)

Danes je Thermana sodoben center s programi in storitvami za ohranjanje lepote, zdravja in dobrega počutja. Razvajali vas bomo v oazi nepričakovanih možnosti, kjer vas bodo osupnili narava, topli žarki na gladini reke Savinje in sodobna arhitektura. Ponudbo smo zasnovali za ohranjanje vaše vitalnosti, krepitev telesnega in duhovnega zdravja, nepozabno sprostitev in oddih, kar vodi k zadovoljstvu in sreči.

Izjemen ambient kjer tradicija, izkušnje in najsodobnejši Spa rituali pričarajo harmonično vzdušje v objemu narave. V zadnjih dveh letih smo razvili edinstvene pivovske in medene tretmaje, saj se zavedamo zdravilnih učinkov naravnih sestavin, pridiha domačnosti in lokalnosti.

Mesto Laško, po katerem je zdravilišče dobilo ime, leži skoraj v osrčju Slovenije in nudi obilo priložnosti za sprehode in izlete v bližnjo okolico, za obisk kulturnih in športnih prireditev ali za kulinarična raziskovanja. Zaradi svoje lege je idealno tudi kot izhodišče za izlete po vsej Sloveniji.

 

Termalna voda (posebnost, značilnost, temperatura)

SKRIVNOSTNA MOČ LAŠKIH TERMALNIH VRELCEV – VIR DOBRIH ENERGIJ

Naravni zdravilni dejavnik – termalni vrelec, vsebuje primerne količine kalcija, magnezija, natrija in s svojo blagodejno toploto blaži bolečino in omogoča lažje gibanje. Blagodejno učinkovanje termalne vode se potrjuje skozi dolgoletne izkušnje pri zdravljenju in ohranjanju dobrega počutja. Raziskave termalne vode, Inštituta Bion, so pokazale, da ima voda bogato in spodbujevalno energijo ter prispeva k ravnovesju med duševnostjo in telesom. Po metodi dr. Masara Emota so na Inštitutu Bion napravili in fotografirali še vodne kristale termalne vode Zdravilišča Laško. Gostom so na voljo notranji in zunanji plavalni, masažni in otroški bazenček ter Kneippov toplo hladni bazen, obložen z rečnim prodom za masažo stopal.

Thermana d.d.
Zdraviliška cesta 6
3270 Laško
KONTAKT
T:
+386 (0)3 423 20 00
F:
+386 (0)3 423 20 10
E:
I: