Zima

Zima

Ko sneg pobeli travnike in zaledenijo jezera Dežele Celjske se pričnejo zimske radosti.

 

Številne strmine z urejenimi smučarskimi programi in kilometri tekaških stez, urejena sankališča in užitki nočne smuke čakajo na vas, da jih preizkusite.

 

ROGLA – Zimsko rekreacijsko središče

Na 90 hektarih naravno ali umetno zasneženih površin se zimskih radosti lahko naužije vsa družina. Prav tako pa tudi vrhunski smučarji in deskarji, celo tekmovalci. Že več kot desetletje je Rogla prizorišče tekmovanj FIS in evropskega pokala. Rogla je od leta 1997 olimpijsko središče, saj je s svojo lego, milo klimo in vrsto vrhunskih športnih objektov primerna za kondicijske in taktične priprave vseh vrst športnikov.

 

Celje –  smučišče CELJSKA KOČA

Smučišče na Celjski koči obsega več kot 4 ha. Vrh Tolsta, kamor vas pripelje posodobljena vlečniška naprava, je visok 834 m. Smučišče Celjska koča premore sodoben sistem umetnega zasneževanja in je opremljeno z razsvetljavo, ki omogoča prijetno nočno smuko. Vlečni napravi Celjska koča I in II zmoreta kapaciteto 900 smučarjev na uro. Poleg smučišča je na Celjski koči tudi otroški poligon s 60-metrskim tekočim trakom.

 

Rogaška Slatina – Smučiše JANINA

Janina je najnižje ležeče smučišče v Sloveniji. Nahaja se v Rogaški Slatini, na nadmorski višini 362 m, za Grand hotelom Donat. Primerno je tako za začetnike kot za zahtevnejše smučarje.

Dolžina: 400 m, višinska razlika: 112 m, kapaciteta: 640 oseb/h, parkirni prostor: Parkirna hiša Janina.