Podeželje in ljudje

Podeželje in ljudje

Čari kmečkega turizma in malih podeželskih apartmajev vas bodo vrnili k neokrnjeni naravi DEŽELE CELJSKE. Uživali boste v toplini domačega vzdušja, poskušali dobrote domače kuhinje, na krožniku vas bo pričakala domača zelenjava ali sadje ter seveda salame in sir.

Dežela se ponaša z vrsto kmetij, ki dajejo poudarek biološko pridelani zelenjavi, spet druge ponujajo suhomesnate izdelke po  preizkušenih recepturah ali kuhajo domače žganje in varijo domače pivo.  

Zjutraj vas bodo zbudile ptice, pogled pa se vam bo ustavil na travnikih, vinogradih, njivah in gozdovih. V kolikor si boste zaželeli jezdenja, lahko obiščete konjeniške centre ali bližnjo kmetijo s konji, se preizkusite  v igranju golfa, obiščete muzeje na prostem ali pa se preprosto sprehodite po pešpoteh s katerimi je dežela gosto prepredena. Veseli vas bodo tudi domačini, ki vam bodo z veseljem pokazali domača opravila in vas povabili, da se jim pridružite, prav tako pa vam bodo ponosno razkazali svoje zorilnice sira, žganjekuho ali varjenje piva.

Tu so tudi številna jezera, ki ponujajo urejene pešpoti za lagodne sprehode, klopce za sprostitev in steze primerne za tek in kolo.

Nekaj je zagotovo – v deželo se boste zaljubili na prvi pogled.