Jezera in ribniki

Jezera in ribniki

Ribniki in jezera Dežele Celjske ponujajo skupaj z rekami aktivno sprostitev za vse ljubitelje športnega ribolova in piknikov. To pa še zdaleč ni vse, saj lahko tudi kolesarite in se sprehajate, oprezate za živalmi in raziskujete rastlinske vrste, poprimete za vesla ali hodite po vodi. Lahko se znajdete v raju ali pa se morda celo poročite!

Braslovško jezero in ribnik Vrbje sprehod in oddih v naravi nadgradita z novim znanjem, pridobljenim na gozdni oziroma ekološki učni poti. Slivniško in Žovneško jezero sta primerna za opazovanje ptic in fotolov, saj lahko v objektiv ujamete preko sto različnih vrst.

Samo nekaj minut od središča mesta Celja je območje Šmartinskega jezera z varno in urejeno potjo do jezera in okoli njega.

Ob jezeru je možna tudi rekreacija na vodi z izposojo čolnov, kajakov in pedolinov, po jezeru pa vožnja z Jezersko kraljico.

Najbolj pravljično ime med ribniki ima zagotovo Rajski otok, ki je zatočišče nekaterih ogroženih rastlinskih in živalskih vrst ter prijeten ambient za druženje in zabavo. Ribnik Lisjak leži v mirnem okolju kraja Tabor. V osrčju narave in obdan z gozdom je idilično prizorišče tudi za poroko.