Terme in wellness centri

Terme in wellness centri

Majhno območje DEŽELE CELJSKE je veliko po ponudbi zdravja in dobrega počutja. Bogate izkušnje na področju termalnega zdravljenja se danes nadaljujejo v sodobni wellness in zdraviliški ponudbi šestih zdravilišč, katerih tradicija sega že v obdobja Rimljanov.

V Osrednjem Celjskem lahko izbirate med sledečimi zdravilišči: Thermana Laško se ponaša z edino pomično stekleno kupolo ter sodobnim wellness parkom, Terme Dobrna je kraj z najstarejšim termalnim zdraviliščem v Sloveniji, ki je znano predvsem kot zelo uspešno na področju zdravljenja ginekoloških obolenj in neplodnosti. Rimske terme ležijo sredi neokrnjene narave, njihova posebnost pa je uporaba slovenske soli v sprostilne in terapevtske namene.

Na drugi strani destinacije so vam na voljo  termalno zdravilišče Zreče in klimatsko zdravilišče Rogla – obe pogreznjeni v zelene obronke Pohorja. Terme Olimia vam ponujajo na 3000 m2 pester izbor vodnih atrakcij AQUALUNE, ter seveda svet wellnessa in zdraviliškega zdravljenja.  Rogaška Slatina je starodaven zdraviliški kraj s tradicijo blizu meje s Hrvaško.  Poznana pa je po naravni zdravilni mineralni vodi Donat Mg.