Zeliščna kmetija Kalan

Na severozahodnem delu  Kozjanskega na nadmorski višini 620 m leži vasica Kalobje, kjer se nahaja  zeliščna kmetija Kalan. S Kalobja je prečudovit razgled na Pohorje, Uršlo goro, Peco, Alpe, Kum in celotno Kozjansko. V neokrnjeni naravi kozjanskih gričev so začeli pridelovati zdravilne in aromatične rastline. Zaradi naravnih danosti pridelujejo ekološko - naravi prijazno, brez  mineralnih gnojil in škropiv, polja ročno obdelujejo, ročno pridelek pobirajo, zelišča ročno odbirajo odpadlih odmrlih in poškodovanih delov in sušijo v sušilnici za zelišča. S tem načinom pridelave ne pridelajo ogromnih količin zelišč, so pa njihova zelišča izjemne kakovosti.

 

Na svojih poljih ekološko pridelujejo okoli 50 vrst zdravilnih rastlin. Na čistih kozjanskih gričih nabirajo le tiste rastline, katere se ne da ali jih je nesmiselno pridelovati. S pridelavo ohranjajo naše okolje in popestrijo raznolikost naše krajine. Tako pridelana, očiščena in embalirana zelišča, vam in vašim najdražjim pričarajo lepote naše pokrajine ter vas napolnijo z izjemno močjo narave.

Vabijo vas, da jih v delovnem času obiščete in si zelišča kupite na kmetiji. Če ste oddaljeni, jih lahko kontaktirate in vam zelišča pošljejo po pošti.

Zeliščna kmetija Kalan
Podlešje 12
3233 Kalobje
KONTAKT
T:
+386 3 579 50 11, +386 41 941 884
E: